Naar overzicht nieuws

Wakala wordt de naam van de nieuwe family coaster in Bellewaerde

Reageer
© Bellewaerde

Tijdens een werfbezoek aan de bouwsite van de nieuwe attractie in Bellewaerde, werd aan de verzamelde pers en pretparkfans de naam onthuld. WAKALA wordt de naam van de nieuwe family coaster! Een verwijzing naar een oude legende van Canadase Indianen die behoren tot de Kwakiutl-stammen. De nieuwe attractie bevindt zich dan ook in de Canada-zone in het park. Bezoekers zullen vanaf het voorjaar 2020 deze nieuwe familiale attractie kunnen ontdekken. Voor de ontwikkeling en de bouw is een investeringsportefeuille van 7,5 miljoen euro voorzien.

Family Coaster

De naam WAKALA is een knipoog naar de Kwakiutl cultuur van de Canadese Indianen. Deze Indiaanse stammen leven in de bossen en langs het water in West-Canada, waarbij hun kano's het belangrijkste vervoersmiddel zijn. Deze vormen de belangrijkste inspiratiebron voor de thematisatie van de attractie en zullen terugkeren in tal van elementen zoals de treinen & de ingangszone en sluit perfect aan bij de Canada-zone van het park.

De attractie bevat meerdere elementen die zullen zorgen voor plezier met het ganse gezin. Er zijn onder andere twee liftheuvels, waarvan één met een lichte versnelling, alsook een kruising en bocht doorheen het traject van de attractie Dawson Duel. Het traject, met een aantal vinnige maar comfortabele bochten, eindigt op een antenne van 21 meter hoogte boven de Bellewaerde-vijver, waarop de treinen voorwaarts de hoogte ingaan en achteruit terugkeren.

Met de komst van deze attractie trekt Bellewaerde resoluut de kaart van de families. Bellewaerde investeert heel bewust in deze coaster omdat dit een familiale attractie is voor het hele gezin en geschikt is voor kinderen vanaf 1 meter hoogte, aldus Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde. WAKALA is een perfecte aanvulling voor het bestaande aanbod in het park. Bellewaerde biedt zijn bezoekers met deze attractie een nieuwe sensatie, die zowel jong als oud samen kunnen beleven, vervolgt Stefaan.

Investering

Het traject van de nieuwe attractie wordt op maat gemaakt voor Bellewaerde, waarvoor het park samenwerkt met de Duitse attractiebouwer Gerstlauer. Voor de bouw van de attractie doet Bellewaerde beroep op heel wat lokale bedrijven en eigen diensten.

Voor de ontwikkeling en bouw van de attractie is een investeringsportefeuille van 7,5 miljoen euro voorzien. Deze attractie betekent meteen de grootste investering in een attractie sinds 1999 en overstijgt dus de investeringen voor de attracties Huracan en Dawson Duel.

Plaats een reactie