Los Piratas challenge

Los Piratas in Bellewaerde Park is niet meer. Al sinds 2012 moeten we het zonder de ongemanierde piratenbende stellen en dat ligt ons (nog steeds) bijzonder zwaar. Het was dan ook een donderslag aan heldere hemel toen de darkride onaangekondigd en voorgoed werd gesloten.

De Los Piratas gevel met het imposante ingangsbord en de tot de tanden gewapende kapitein John Speedy.
Kapitein John Speedy. Deze tot de tanden gewapende piraat krijgen we helaas niet meer te zien.

Het muzikaal erfgoed

We vroegen ons af: hoe is het mogelijk dat deze indoor bootjesattractie zo'n grote indruk op jong en oud na heeft gelaten? Kwam het door het imposante inkomgebouw? Lag het aan de prachtige decors? Waren het de karakteristieke animatronics? Of was het de combinatie van de eerder genoemde elementen? Iedere Los Piratas-drenkeling kan er met de nodige heimwee over mee discussiëren. Maar over een mening valt er niet te onderhandelen: de soundtrack was le-gen-da-risch!

De legendarische soundtrack van Los Piratas

Bellewaerde Fun kreeg de authentieke muziek en audiofragmenten helaas nooit te pakken. Het lijkt er op dat dit erfgoed voorgoed is teloorgegaan.

De uitdaging

Toch willen we niet bij de pakken blijven zitten. Om deze vrolijke oorwurm een nieuw leven in te blazen, komen we namelijk met een originele muzikale uitdaging op de proppen.

Ben je creatief, kan je goed overweg met alles wat klanken maakt én schuilt er diep vanbinnen een beruchte kaperkapitein? Dan dagen we je uit om je eigen versie van de Los Piratas soundtrack(s) te maken! Instrumentaal, dance, rock, beatbox, dubstep, hardstyle, metal: het kan écht allemaal. Zelfs slaapliedjes, kerstliedjes of 8-bit versies. Of…?

Klaar? Stuur je uitvoering naar lospiratas@bellewaerdefun.be. Samen met alle andere inzendingen komt het uiteindelijk op deze pagina te staan!

De Los Piratas band speelde tussen 1991 en 2012 de pannen van het dak. Nu is 't aan jou!

Inzendingen en inspiratie

Artiest: Frederik Leroy. Inspiratie: Boogie Woogie.
Artiest: Jui-c Fish. Inspiratie: classic dramatic.
Artiest: Frederik Leroy. Inspiratie: tango.
Artiest: Devoo Beatbox. Inspiratie: beatbox.
Artiest: Jui-c Fish. Inspiratie: house.
Artiest: Frederik Leroy. Inspiratie: reggae.
Artiest: Frederik Leroy. Inspiratie: bossanova.
Artiest: Frederik Leroy. Inspiratie: Schotse doedelzakken en trommels.
Artiest: Frederik Leroy. Inspiratie: Chinees.
Artiest: Frederik Leroy. Inspiratie: Franse wals met accordeon.
Artiest: Frederik Leroy. Inspiratie: western muziek van Ennio Morricone.

misterpiano92 en Eftel64remix behoorden tot de creatievelingen die het heft eerder in handen hebben genomen. Geniet ook even van hun interpretatie van de Los Piratas muziek. Tum, tum, tumtum tum tum!

Artiest: misterpiano92. Inspiratie: origineel.
Artiest: Eftel64remix. Inspiratie: 8-bit.