Naar overzicht nieuws

Tijgervierling viert 10de verjaardag in Bellewaerde Park

Reageer
© Bellewaerde

Maandag 16 mei valt er iets te vieren in Bellewaerde Park! De Bengaalse tijgers Zimba, Kiara, Kenza en Mira worden 10 jaar. Zimba (het mannetje van de vierling) en zijn 3 zussen zijn hier geboren en ze verblijven nog steeds allen in Bellewaerde Park.

Tien jaar geleden waren ze nog schattige welpjes, maar ondertussen zijn het prachtige volwassen dieren.

Lekker en leuk verjaardagscadeau

Vandaag kregen ze al een vroeg verjaardagscadeautje! De vier kregen vanmorgen hun lievelingseten (elk een rauwe steak nature van ruim 6 kg) geserveerd in de "catchbal". Dit tijgerspeeltje is ontworpen om het jachtinstinct van de roofdieren te stimuleren. Het speeltuig bestaat uit een uitgeholde boksbal vastgemaakt op een veer. Binnenin de bal wordt het vlees gelegd, zodat het voor de dieren een uitdaging is om hun lekkere hapjes te bemachtigen. Door tegen de bal te springen valt het vlees uit de gaten aan de zijkant van de bal.

Bengaalse tijgers

Bengaalse tijgers zijn een bedreigde diersoort en staan op de zogenaamde "rode lijst*". In de natuur worden deze tijgers 10 à 15 jaar, maar in gevangenschap kunnen ze tot 25 jaar oud worden. De Bengaalse Tijger of "Panthera Tigris" kan tot 3.20m lang worden en weegt zo'n 180 à 225 kg. In Bellewaerde Park zijn er 6 tijgers. Naast de 4 jarigen zijn er nog 2 vrouwtjes van 16 jaar.

* IUCN Red list of threatened species

Plaats een reactie