Naar overzicht nieuws

Tijgers, giraffen en aapjes krijgen lekkere ijsjes in Bellewaerde Park!

Reageer
© Bellewaerde

De temperaturen gaan vandaag de hoogte in en dan eten ook de dieren in Bellewaerde Park graag een lekker fris ijsje! De aapjes, lemuren, giraffen en zelfs de tijgers zijn echt dol op ijslolly's of groentensorbet.

Op een warme zomerdag wordt er niet alleen door de bezoekers ijs gegeten. Bij hoge temperaturen zorgen de dierenverzorgers er altijd voor dat er iets lekkers in de diepvries zit! De ijsjes zijn eigen creaties van de verzorgers waarbij rekening wordt gehouden met de voorkeuren op het menu van de verschillende diersoorten.

Een "mergpijp-ijslolly" voor de tijgers

De ijslolly voor de tijgers wordt door de verzorgers geserveerd in hun zwembad. Zo kunnen de tijgers van een dubbele verfrissing genieten. Een groot bot wordt bevroren in een emmer met water en bloed om het natuurlijk instinct van de tijgers te stimuleren. De tijgers ruiken het meteen als er iets lekkers in het water ligt en nemen een plons om op verkenning te gaan. Ze moeten letterlijk en figuurlijk tot op het bot gaan om de lekkere mergpijp te kunnen verslinden!

"Wortelsorbet" voor de giraffen

De giraffen hebben een superlange, blauwe tong en kunnen als geen ander likken aan hun ijsjes. Voor de giraffen maken de verzorgers een sorbet van wortels. De portie geplette en bevroren wortelpuree wordt opgehangen vlakbij de uitkijktoren, waar de bezoekers de likkende giraffen van heel dichtbij kunnen bekijken. De giraffen zijn een hele tijd zoet met het verorberen van hun wortelsorbet en smullen duidelijk van de lekkere verfrissing.

"Fruit- en meelwormijsjes" voor de aapjes en lemuren

De doodshoofdaapjes en lemuren kunnen echt genieten van een warme zomerdag. De ringstaarmaki's zie je vaak samen op een rijtje zonnen en als er iets lekkers te verdienen valt zijn ze er als de kippen bij!

Voor de apen maken de verzorgers waterijsjes met stukjes fruit, groenten, maar ook lekkere meelwormen, waar ze gek op zijn. Met hun scherpe tandjes en handige vingertjes doen ze er alles aan om de lekkerste stukjes zo snel mogelijk uit het ijs te peuteren.

Food enrichment

De ijsjes zijn een goed voorbeeld van gedragsverrijking of "animal enrichment". In Bellewaerde Park krijgen de dieren verschillende vormen van enrichment aangeboden om het instinct en de natuurlijke creativiteit van de dieren te stimuleren. Food enrichment is één van de meest bestudeerde en toegepaste vormen. Het voedsel wordt op een alternatieve manier aangeboden en de dieren moeten een inspanning leveren om het lekkers te kunnen opeten.

Plaats een reactie