Naar overzicht nieuws

Investeringen 2006 in Bellewaerde Park: attracties, horeca én dieren

Reageer

Bellewaerde Park opende dit seizoen 2 nieuwe attracties met de 4D cinema en El Toro. Maar dit zijn lang niet de enige investeringen die op het programma staan voor dit seizoen! De dierenverzorgers mogen een aantal nieuwe bewoners verwelkomen en verschillende belangrijke horecapunten worden volledig vernieuwd!

Nieuwe attracties: 4D cinema en El Toro

Na de komst van El Volador in 2005, zijn er ook dit jaar 2 nieuwe attracties bijgekomen. El Toro is reeds open sinds de start van het seizoen en goed voor een investering van 400.000 euro. Sinds kort is ook de 4D cinema open voor publiek. Het prijskaartje voor deze nieuwe bioscoop bedraagt 1 miljoen euro.

Renovatie horecapunten

Bellewaerde Park streeft met én in zijn vernieuwde horecapunten naar een optimale productkwaliteit en een gevarieerd assortiment, afgestemd op de wensen van de bezoekers. De verschillende realisaties in het horeca departement zijn samen goed voor een investering van 1.2 miljoen euro. Door deze aanpassingen zijn er bovendien 6 extra horecafuncties bijgekomen voor seizoenskrachten.

Carrousel Self Service (350.000 euro)

De Carrousel is het grootste restaurant van het park met bijna 1000 zitplaatsen. De infrastructuur van de self service werd volledig vernieuwd, conform de HACCP normen (d.i. de standaard in voedselhygiëne). Ook het assortiment van de Carrousel is uitgebreid met seizoensgebonden en dagverse producten (naargelang het marktaanbod). De nieuwe wokgerechten en huisdesserts zijn alvast een aanrader!

Nymphaea (450.000 euro)

De Nymphaea is een kleiner horecapunt, gelegen in de zone Canada aan de rand van het meer. Het gebouw werd gedeeltelijk afgebroken en terug opgebouwd volgens een volledig nieuw concept en past met zijn houten constructie perfect in het Canadese thema. Dankzij de ruime doorgang met glazen koepel zal je vanaf nu ook aan de voorzijde van het gebouw zicht hebben op het meer. Net zoals vroeger kan je er buiten terecht in de snack voor een hamburger met frietjes.

Binnen wordt de Nymphaea een gezellige tearoom. Het is ook een ideale locatie voor communies, feesten en banketten. Er zijn  zo'n 150 zitplaatsen en er worden 2 grote interactieve ballenbaden voorzien, zodat de kinderen kunnen ravotten terwijl de ouders genieten van poffertjes, een wafel of een ijsje. Zowel aan de achterkant van het gebouw (aan het meer) als aan de  voorzijde komt er een nieuw terras. De Nymphaea zal open zijn vanaf eind mei.

Candy Shop (250.000 euro)

Aan ingang A werd het oude houten snoephuisje vervangen door een volledig nieuw gebouw. Het fun en snoep aspect primeert in deze kleurrijke Candy Shop. Naast het bestaande aanbod wordt er dit jaar een nieuw snoepconcept aangeboden: Jelly Belly. Je hebt keuze uit een assortiment van 60 verschillende smaken die je kan combineren om een bepaald "gerecht" te vormen. Met 4 kleine snoepjes kan je zo de smaak van een fruitsalade of een tiramisu bekomen.

Nieuw apeneiland en wasberen

Naast attracties blijven dieren en natuur 2 belangrijke peilers voor Bellewaerde Park. De dierenverzorgers en parkmedewerkers zijn daarom heel blij dat ook de dierenfamilie dit jaar wordt uitgebreid. Binnenkort (eind mei) vind je vlakbij de Carrousel de nieuwe habitat van 10 wasberen. Deze zoogdieren houden van klimmen, graven, verstoppertje spelen tussen het groen en zijn dol op water. In Bellewaerde Park krijgt de groep wasberen een aangenaam buitenverblijf met een vijvertje en een binnenverblijf in de vernieuwde houten bungalow.

Vanaf augustus zijn de kapucijnapen niet langer de enige aapjes in het park. Aan de rand van het meer, naast de Nymphaea, wordt momenteel een apeneiland aangelegd voor de nieuwe doodshoofdaapjes. Deze diertjes zijn kleine, zeer beweeglijke en sociale apen die met elkaar communiceren met geluiden en geursporen. De doodshoofdaapjes zijn grappige dieren, die jong en oud zullen bekoren! De aanleg van de nieuwe verblijven van beide diersoorten zijn goed voor een investering van ongeveer 125.000 euro.

Plaats een reactie