Naar overzicht nieuws

H2O pret voor de dieren in Bellewaerde Park

Reageer
© Bellewaerde

Het zomert in Bellewaerde Park! De waterattracties draaien op volle toeren maar niet alleen de bezoekers houden van een deugddoende verfrissing. De olifanten zijn niet weg te slaan onder hun douche, de leeuwen maken kennis met een watersproeier en de tijgers en aapjes genieten van lekkere waterijsjes.

Watersproeier voor de leeuwen

De leeuwen zoeken de schaduw op van de bomen en luieren maar al te graag met dit weer. Maar vandaag kregen ze een nieuw speelgoedje! Een watersproeier werd geïnstalleerd in het leeuwenperk. De tuinslang werd verstopt in een ijzeren buis en vastgemaakt in het gras. De leeuwen waren meteen heel benieuwd naar dat rare voorwerp waarbij ze al naderend toch wat nattigheid voelden…

De pronostieken voor de levensduur van de sproeier voorspelden niet veel goeds en dat bleek niet onterecht. Het natuurlijk instinct van de leeuwen werd aangewakkerd en alles werd onherroepelijk "gesloopt" na een tiental minuten. Eén van de vrouwtjes slaagde erin om de buizen los te maken, ging met de tuinslang aan de haal en beet ze kapot, terwijl de mannetjesleeuw zijn tanden zette in de sproeier zelf… Deze activiteit werd georganiseerd als een vorm van enrichment of gedragsverrijking voor de dieren.

Olifanten douche en zwembad

De olifanten genieten van het warme weer maar zoeken ook regelmatig verkoeling. Dit doen ze door zand over hun rug te gooien met hun slurf en zich regelmatig te verfrissen in hun zwembad of onder hun buitendouche. De twee jonge mannetjes Fahim en Tunga zijn echte speelvogels en maken er graag een waterspektakel van, tot groot jolijt van de kinderen in het park. Een olifant drinkt dagelijks zo'n 100 liter water… En op warme dagen kan dat nog oplopen.

Waterijsjes voor apen en tijgers

Op een zomerdag als vandaag gaan er vele ijsjes over de toonbank in het park maar ook de dieren genieten van een lekker ijsje. Bij hoge temperaturen zorgen de dierenverzorgers ervoor dat er iets lekkers in de diepvries zit! De ijsjes zijn eigen creaties van de verzorgers waarbij rekening wordt gehouden met de voorkeuren op het menu van de verschillende diersoorten.

De ijslolly voor de tijgers wordt door de verzorgers geserveerd in hun zwembad. Zo kunnen de tijgers van een dubbele verfrissing genieten. Een groot bot wordt bevroren in een emmer met water en bloed om het natuurlijk instinct van de tijgers te stimuleren. De tijgers ruiken het meteen als er iets lekkers in het water ligt en nemen een plons om op verkenning te gaan en de mergpijp te verslinden.

Ook de doodshoofdaapjes en lemuren kunnen echt genieten van een warme zomerdag. Voor de apen maken de verzorgers waterijsjes met stukjes fruit, groenten en meelwormen, daar zijn ze gek op. Deze vorm van food enrichment is bedoeld om de dieren langer bezig te houden met hun eten. Ze moeten zelf een inspanning leveren om het eten te kunnen bemachtigen en het is bovendien goed om hen te verfrissen.

Plaats een reactie