Naar overzicht nieuws

Girafje Kundi onverwachts gestorven

Reageer

Bellewaerde betreurt het verlies van het jonge girafje Kundi, dat in oktober in het park werd geboren. Gisteren hebben de verzorgers afscheid moeten nemen van het dier. De dood van Kundi kwam zeer onverwacht en is een harde noot voor het ganse Bellewaerde team.

De Rothschildgiraf werd op zondag 8 oktober 2017 geboren in Bellewaerde. Het dier werd door de dierenverzorgers met de fles opgevoed, gezien mama Simone geen interesse toonde in haar jong. De verzorgers hadden de giraf onlangs de naam Kundi gegeven, na de vele inzendingen van bezoekers.

Gisteren heeft de giraf tijdens het eten zijn voederbakje omgestoten, waardoor hij werd opgeschrikt en zijn poot heeft gebroken. "Door de complexheid van de breuk, kon het girafje niet meer gered worden en werd er beslist om het dier te laten inslapen," aldus Melissa Nollet, dierenarts in Bellewaerde. "Het volledige team had een sterke band met Kundi, die ze de laatste maanden met de beste zorgen hadden omringd."

Het dier zal worden overgebracht naar de faculteit Diergeneeskunde van de universiteit Gent voor verder wetenschappelijk onderzoek.

De dood van het jonge girafje kwam zeer onverwacht en is een harde noot voor de verzorgers en medewerkers van Bellewaerde.

Plaats een reactie