Naar overzicht nieuws

Geboorte van 2 lemurenbaby's in Bellewaerde Park, en uitzonderlijke gebeurtenis voor een bedreigde diersoort!

Reageer
© Bellewaerde

Met veel trots deelt Bellewaerde Park jullie mee dat er vandaag, om 15 uur, een Maki Catta tweeling geboren is. De lemuren zijn pas in september 2007 in Bellewaerde Park aangekomen in het kader van een campagne om de fauna van Madagascar te beschermen. De geboorte van deze kleine spruiten is een duidelijk teken dat de lemuren zich goed voelen in het Ieperse familiepark! Mama en de kleintjes stellen het goed en zijn al te bewonderen in hun binnenverblijf.

De Maki Catta

De ringstaartmaki is één van de aantrekkelijkste dieren ter wereld. De zwart-witgeringde staart is langer dan zijn lichaam. Hierdoor is deze primaat gemakkelijk te onderscheiden van de andere lemursoorten. Andere kenmerken van deze diersoort zijn de grijsgekleurde romp, het gezicht met zwarte ringen rond de ogen. Een volwassen lemur weegt 3 tot 4 kilo en eet voornamelijk blaadjes en vruchten. Dankzij zijn speciale lichaamsbouw kan de lemuur tot 5 meter ver springen.

De maki catta is een bedreigde diersoort. Bellewaerde Park wil met de aanwezigheid van de maki's de bezoekers meer inzicht verschaffen in de bijzonderheden van Madagascar en de dieren die er voorkomen. Daarnaast heeft het Ieperse familiepark ingetekend op het EEP dat de voortplanting van deze dieren moet bevorderen. Met deze geboorte is dit dan ook gelukt!

Dracht

Een geboorte bij de maki's komt slechts eenmaal per jaar voor. Het is tevens zeldzaam dat er een tweeling geboren wordt. De dracht duurt ongeveer 130 dagen. Bij de geboorte weegt een lemuurbaby ongerveer 250 gram en is niet groter dan 10 cm. Moeder Lippie zoogt haar baby's gedurende een drietal maanden en heeft zoals veel kersverse mama's nood aan rust en privacy. De bezoekers kunnen al een glimp van de kleintjes opvangen via het raam van hun binnenverblijf.

Een bijzonder verblijf

Het Lemurenverblijf bevindt zich aan de ingang van de Jungle Zone. Zowel het binnen- als buitenverblijf werd volledig aangepast aan de noden van de maki's.

Het verblijf wordt door een brede watergracht omringd. Centraal op het eiland bevindt zich hun binnenverblijf: een mooi gebouw vol met koorden en allerlei speeltuigen. Twee grote ramen geven de bezoekers de mogelijkheid om ook de maki's in hun binnenverblijf te bewonderen.

Plaats een reactie