Naar overzicht nieuws

Flammy de flamingo terug veilig thuis in Bellewaerde Park

Reageer
Dierenverzorgers Shana en Massimo van Bellewaerde Park poseren met de pas gevangen Flammy de flamingo.
Dierenverzorgers Shana en Massimo vangden Flammy de flamingo.
© Bellewaerde

Flammy, de Europese flamingo die in oktober kon ontsnappen uit Bellewaerde Park, werd vandaag gevangen en veilig terug gebracht naar het park. Dagelijks gingen dierenverzorgers ter plaatse aan Zillebekevijver om haar te voederen en haar vertrouwen te winnen. Een maand later, komt er een positief einde aan de inspanningen van de reddingsactie.

Flammy

Flammy maakt deel uit van een groep van twaalf Europese Flamingo’s die in februari in Bellewaerde Park aangekomen zijn, vanuit een dierentuin in Tsjechië. Deze flamingo’s zijn gemakkelijk te herkennen aan hun grijswit verenkleed. Het gaat namelijk nog niet om volwassen dieren, waardoor ze nog niet die typische roze kleur hebben.

Zillebekevijver

Op 15 oktober kwamen de dierenverzorgers van Bellewaerde Park ’s morgens tot een verrassende vaststelling. Er ontbrak één van de 31 Europese flamingo’s in de Jungle-zone van het park. Na meermaals de vogels te tellen, was er slechts één conclusie: er was een Europese flamingo ontsnapt.

Al snel werden de verzorgers op de hoogte gebracht van de aanwezigheid van een flamingo op Zillebekevijver, op enkele kilometers van het park. Na visuele controle van de identificatie-ring, bleek dat het effectief om Flammy ging.

Dagelijks gingen de verzorgers ter plaatse om Flammy op een vaste plaats aan Zillebekevijver te voederen, om haar vertrouwen te winnen. Vervolgens werd een kooi met spiegels geplaatst, om haar te kunnen lokken.

Terug in Bellewaerde Park

De inspanningen en het geduld van de dierenverzorgers werd op maandag 15 november beloond. Bij aankomst aan Zillebekevijver bevond Flammy zich op de vaste voederplaats, waardoor dierenverzorgers Massimo en Shana hun kans waagden en Flammy konden vangen. Vervolgens werd ze veilig getransporteerd naar Bellewaerde Park.

Daar wordt ze op dinsdag 16 november terug losgelaten bij haar vertrouwde groep. Vandaag wordt Flammy ter observatie apart geplaatst, zodat we haar fysieke toestand kunnen controleren. Ze wordt vervolgens ook behandeld tegen parasieten. Uiteraard zijn we opgelucht dat Flammy terug bij de groep is. Het zou voor haar zeer moeilijk zijn geweest om in het wild te overleven tijdens de winter. Hier kunnen we haar de nodige verzorging en voeding geven die ze nodig heeft, aldus Pieter Vercruysse, hoofddierenverzorger in Bellewaerde Park. Eind goed, al goed.

Dierenverzorger Massimo van Bellewaerde Park heeft Flammy de flamingo stevig vast.

Plaats een reactie