Naar overzicht nieuws

Duck Race in Bellewaerde Aquapark brengt € 3.008 op voor Think Pink

Reageer
Stefaan Lemey van Bellewaerde en Mieke Deprez van Think Pink houden de cheque ter waarde van € 3.008 vast.
De Duck race bracht een eerste donatie van maar liefst € 3.008 op voor Think Pink.
© Bellewaerde

Dit jaar viert Think Pink haar 15-jarig bestaan. De organisatie viert dit op 1 en 2 oktober in Bellewaerde Park, de start van Oktober Borstkankermaand. Om Think Pink maximaal te steunen, onderneemt Bellewaerde tal van acties. Zo werd dankzij een Duck Race in Bellewaerde Aquapark een eerste bedrag van € 3.008 geschonken.

Duck race

Afgelopen zomer konden bezoekers van Bellewaerde een roze badeendje adopteren voor slechts € 2. Maar liefst 1.504 eendjes werden geadopteerd in de souvenirwinkels van Bellewaerde Park of aan de ingang van Bellewaerde Aquapark. Deze eendjes werden losgelaten in de lazy river van Bellewaerde Aquapark voor een heuse duck race. De eerste 100 eendjes die over de eindmeet dobberden, gaven garantie op een leuke prijs zoals een luchtballonvaart, een fietsoutfit van Think Pink of abonnementen en tickets voor Bellewaerde Park en Bellewaerde Aquapark. Deze actie bracht een eerste donatie van maar liefst € 3.008 op voor Think Pink.

Maar dit is nog niet alles. Bellewaerde plant nog een aantal acties om Think Pink en hun lotgenotenwerking maximaal te ondersteunen. Zo worden vier wagons van de iconische Keverbaan geveild, waarvan een eerste wagon reeds € 6.800 heeft opgebracht. Daarnaast engageert het park zich om tijdens het feestweekend € 1 per bezoeker te doneren aan Think Pink.

Feestweekend

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober, de start van Oktober Borstkankermaand, kleurt Bellewaerde Park roze. Het ganse weekend staat in teken van het 15-jarig bestaan van Think Pink met als doel de strijd tegen borstkanker te steunen. Lotgenoten en hun families en vrienden kunnen even zorgeloos genieten van de attracties, dieren en extra animatie in het park. Tickets voor het weekend kunnen aan voordelig tarief online besteld worden via bellewaerde.be of de dag zelf aan de kassa.

Race for The Cure

De Race for the Cure® is het grootste sportevenement in Europa ter ondersteuning van de strijd tegen borstkanker. Het evenement brengt mensen die de diagnose borstkanker kregen en hun familie, vrienden en sympathisanten samen voor een wandeling van 3 km of een loop van 5 km.

Dit jaar gaat deze unieke race ook door in Bellewaerde Park, langs de attracties en dieren. De Race for the Cure® start vanaf 16.30 uur met een Kids Run. Vervolgens zijn er startmomenten om 17.30 uur, 18.30 uur en 19.30 uur. Inschrijven kan via raceforthecure.eu.

Praktische info

Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober is Bellewaerde Park open van 10 uur tot 18 uur. Gedurende dit weekend kan iedereen langskomen om Think Pink te vieren en te steunen. De Race for the Cure gaat door op vrijdag 30 september vanaf 16.30 uur. Info en tickets op bellewaerde.be/thinkpink en raceforthecure.eu.

Duck Race in Bellewaerde Aquapark.
1.504 roze eendjes dobberen in de lazy river van Bellewaerde Aquapark.
Alle eendjes aan de finish in de lazy river van Bellewaerde Aquapark.

Plaats een reactie