Naar overzicht nieuws

Creatieve kids helpen mee nieuwe attractie van Bellewaerde Park bouwen

Reageer
© Bellewaerde

Een paar weken geleden ging Bellewaerde Park op zoek naar vijf coole, creatieve kinderen uit vijf provincies om van de nieuwe attractie Jungle Mission de spannendste belevenis te maken. Uit de honderden inschrijvingen werden op de castingdag uiteindelijk vijf gelukkige Jungle Kids gekozen. Samen met een vriendje of vriendinnetje én een Bekende Creatieveling zullen ze de nieuwste attractie ontwerpen. Hun belevenissen kunnen vanaf 20 maart worden gevolgd op alle regionale televisiezenders en de videoblog www.dejunglekids.be.

West-Vlaanderen: Evelien, Selien & Gerda Dendooven

Evelien Devos (11 jaar) en Selien Colpaert (10 jaar) zijn beiden afkomstig uit Reningelst. De twee vriendinnen zijn zot van knustelen, tekenen en chiro. Zij zullen samen met Gerda Dendooven het West-Vlaamse team vormen. Het creatieve Jungle-Team zal instaan voor de grafische elementen in de attractie.

Oost-Vlaanderen: Daan, Noah & Els De Schepper

De Oost-Vlaamse gemeenten Evergem en Eeklo sturen hun twee meest creatieve avonturiers. Daan De Baerdemaeker (10 jaar) en Noah Welvaert (10 jaar) zijn twee bezige jongens die in hun vrije tijd kampen bouwen, voetballen en gamen op de pc. Samen met één van Vlaanderens meest succesvolle vrouwelijke stand-up comedians, Els De Schepper, zullen de jongens de special effects van de nieuwe attractie uitdenken. Explosies, vuur- , water- en rookeffecten zullen deel uitmaken van hun spannend Jungleavontuur.

Antwerpen: Reno, Annelore & Dirk Draulans

Reno Goelen (9 jaar) uit Herentals spendeert elke seconde van zijn vrije tijd aan het bouwen van attractieparken in lego en samen met zijn vriendin Annelore Brems (8 jaar) uit Lier zullen ze met Dirk Draulans in staan voor het bouwen van een geheime vluchtroute voor de inboorlingen van het dorp in Jungle Mission.

Vlaams-Brabant: Jade, Berre & Eric Baranyanka

De Vlaams-Brabantse kids zijn zus en broer Jade (13 jaar) en Berre (11 jaar) Vandenbussche uit Schepdaal. Dansen, knutselen, buitenspelen met de broers en zussen, kampen bouwen, voetbal, circusschool, gitaar spelen, volleybal, in bomen klimmen, … allemaal hobby's die deze twee avonturiers zullen helpen met hun jungle-opdracht samen met Eric Baranyanka. Dit trio zal de muziek en geluiden van de nieuwe attractie onder handen nemen.

Limburg: Sarah, Quinten & Jani Kazaltzis

Sarah (12 jaar) en Quinten (8 jaar) Maesen uit Ham zijn samen met Jani Kazaltzis de Limburgse creatievelingen. Sarah is geïnteresseerd in mode, dieren, zang en showbizz, Quinten bouwt kampen, zwemt en is verzot op buitenspelen. De ideale combinatie om samen met Jani de aankleding en decoratie van de attractie Jungle Mission onder handen te nemen.

Achtergrondinformatie over bekende creatievelingen

Gerda Dendooven is na haar studies grafische kunsten in Gent enkele jaren begeleidster van artistieke kinderateliers in verschillende musea. Sinds 1992 doceert ze grafische vormgeving in Gent. Tegelijkertijd heeft ze haar handen vol aan het illustreren en schrijven van kinder- en jeugdboeken.

Els De Schepper speelt al 20 jaar lang haar avondvullende onewomanshows voor uitverkochte zalen in heel Vlaanderen. Ze wisselt onvergetelijke sketches met hilarische personages, spectaculair stuntwerk en knotsgekke mimiek af met poëtische intermezzo's en niet te vergeten: de mooiste liedjes, gezongen door een van de strafste stemmen van het land.

Bioloog en journalist Dirk Draulans, is voormalig oorlogscorrespondent voor het journaal en nu bekend van tv en tal van expedities die hem naar zowat elke jungle ter wereld hebben gebracht.

Jani Kazaltzis vertelt mannen en vrouwen hoe zich beter te kleden. Hij bepaalt de aankleding en vormgeving voor shows van talloze artiesten. Hij heeft een boek geschreven om vrouwen te helpen zich beter in hun vel te voelen. Hij is de sympathieke en energieke stijlicoon, bekend van tal van tv-shows.

Het ritme van de jungle? Eric Baranyanka weet er alles van. Kijk maar hoe hij danste wanneer hij optrad met de Ketnetband en nu met zijn nieuwe groep de Choco Gang. Geboren in Afrika heeft hij een gevoel voor ritme meegekregen dat onweerstaanbaar is.

Vanaf 20 maart op TV, nu reeds online

Vanaf 20 maart kunnen de avonturen van de Jungle Kids op alle Vlaamse regionale zenders gedurende 5 weken worden gevolgd.  Vandaag kan er al online heel wat extra nieuws worden bekeken op de blog www.dejunglekids.be. Alles wat je wil weten over de Jungle Kids en hun bekende creatieveling kan hier nu al worden gelezen. Ook een fotoreportage van de castingdag werd online geplaatst.

Over Bellewaerde Park

Bellewaerde Park ontvangt jaarlijks ruim 700.000 bezoekers. Het park opent zijn deuren op 9 april. Vanaf het seizoen 2011 kunnen bezoekers de nieuwe attractie "Jungle Mission" komen ontdekken. Bellewaerde Park maakt deel uit van Compagnie des Alpes. Voor meer informatie, surf naar www.compagniedesalpes.com.

Plaats een reactie