Naar overzicht nieuws

Bellewaerde Park zet voet op de maan!

Reageer
© Bellewaerde

"Er was een aap nodig om de mens in de ruimte te krijgen, maar 3 vliegen volstaan om hem terug te brengen!" Bellewaerde Park start het nieuwe seizoen 2007 met de lancering van een nieuwe 4D film "Fly me to the Moon"!

NIEUW! "Fly Me to the Moon"

Drie kleine vliegjes - Nat en zijn vriendjes I.Q. en Scooter - bouwen een mini raket dichtbij Cape Canaveral waar Apollo 11 klaarstaat op de lanceerbaan. Nat herinnert zich de krachttoeren van zijn grootvader in de luchtvaart en zou ook een ruimteheld willen worden. Hij overtuigt zijn vriendjes om samen met hem aan boord te glippen van Apollo 11 door zich te verbergen in de helmen van de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins.

Deze nieuwe animatiefilm, gerealiseerd door Ben Stassen en geproduceerd in Brussel door nWave Studios, is een knotsgek avontuur en het relaas van een geweldige ruimtereis.

De 4D cinema: een attractie die de zintuigen prikkelt

De 4D cinema van Bellewaerde Park is de familieattractie bij uitstek. Zijn originaliteit en zijn  bijzondere kenmerken zorgen voor een totale onderdompeling in de film. De toeschouwer wordt voor eventjes acteur. In de zaal staat een scherm van 45m² en er is plaats voor 132 bezoekers.

Bij het binnenkomen krijgen de toeschouwers een gepolariseerde bril. Dankzij deze bril creëert men de illusie van het reliëf zicht. Daarenboven zorgt een beeld van ongeëvenaarde kwaliteit en de HD waarmee men een versterkt geluid kan brengen, voor het totale 3D effect. Vanaf het begin van de film zijn het de toegevoegde speciale effecten - het bewegen van de zetels van voor naar achteren, de trillingen, de wind, de waterdruppels en het gekietel aan de benen - die samen de fysieke sensaties vormen. De samenstelling van al deze effecten zorgt voor de 4D dimensie en de toeschouwer wordt letterlijk ondergedompeld in het verhaal.

Het zit in de familie. In Bellewaerde Park is het altijd leuk om samen met de familie op bezoek te komen en de 4D cinema, zeer in trek bij volwassenen, jongeren en kleuters, beantwoordt volledig aan de vraag van de bezoekers om met de ganse familie te kunnen ontdekken en genieten. Deze attractie is overdekt en men kan tevens de film vervangen en aanpassen aan het thema van het moment. "Fly me to the Moon" opent het seizoen 2007. Een primeur voor België, want de film komt pas deze winter uit in de grootste bioscoopzalen. zegt Filip De Witte, Algemeen Directeur van Bellewaerde Park.

NIEUW! Bellewaerde Park verwelkomt 5 saïmiris

Enquêtes hebben uitgewezen dat de bezoekers enorm genieten van de groene, natuurlijke omgeving in Bellewaerde Park en van de dieren in semi-vrijheid (giraffen, olifanten, tijgers).

Dit jaar wordt de dierenfamilie uitgebreid met 5 kleine doodshoofdaapjes (saïmiris) afkomstig uit Amazonië. Speciaal voor hen werd er een nieuw eiland aangelegd binnen het park. Vanaf 31 maart zijn deze levendige kleine vriendjes te bewonderen op hun domein aan de oevers van de vijver, dichtbij het restaurant "Canadian Tea Room".

De Saïmiris zijn 30 à 50 cm groot en wegen ongeveer 600g. Ze hebben heel korte ledematen, een rond roze hoofdje bedekt met witte haren en vallen vooral op door hun dichtbegroeide staart. Deze Eekhoornaapjes verdienen hun bijnaam want ze huppelen op vier pootjes door de bomen. Ze zijn zeer sociaal, communiceren met klanken en geuren en zullen menig bezoeker kunnen bekoren!

Praktische informatie

Bellewaerde Park is open vanaf 31 maart 2007. In april en mei is het park open van de woensdag tot zondag, het park is ook open op 9 & 30 april en op 1, 8, 28 & 29 mei. Vanaf juni: open elke dag.

Evenementen: Zomer nocturnes: op 11, 18 en 25 augustus tot 22u. Wild Wild West festival: op 22-23 en 29-30 september. Halloween: van 20 oktober tot 4 november (Nocturnes Halloween op 27, 28 en 31 oktober). Zie openingsuren op www.bellewaerdepark.be.

Tarieven 2007: volwassenen en kinderen 1m40: €26; kinderen tussen 1m & 1m40: €22,50; kinderen onder de 1m: gratis.

Makkelijk bereikbaar: E17 - A19 - afrit 3 Beselare - Bellewaerde Park.

Plaats een reactie