Naar overzicht nieuws

Bellewaerde Park terug open op zaterdag 31 maart

Reageer
© Bellewaerde

Zaterdag 31 maart 2012 ontwaakt Bellewaerde Park uit zijn winterslaap, klaar voor een nieuw pretparkseizoen. Voor die gelegenheid organiseert het park een pyjamadag en worden ruim 500 bezoekers in pyjama verwacht om samen met koning Leeuw het ochtendritueel te beleven. In de namiddag zijn er  muzikale optredens van Scala, 't Hof van Commerce, Laura Lynn, Niels Destadsbader en Drum Spirit. Bovendien kan je vanaf zaterdag enkele markante nieuwigheden ontdekken in Bellewaerde Park: in de Far West kan je 3 bizons ontmoeten en bij de leeuwen is er een nieuw uitkijkpunt met "leeuwenproof" jeeps.

Pyjamadag zaterdag 31 maart

Om 9u worden ruim 500 bezoekers in pyjama verwacht aan de kassa's van Bellewaerde Park. Een half uurtje later rinkelt de wekker en gaan de poorten open. Koning Leeuw, die wakker wordt in zijn kingsize bed van 4 op 5 m is tegen die tijd helemaal klaar voor zijn dagelijks ochtendritueel. Bellewaerde Park wil zoveel mogelijk mensen samenbrengen in pyjama voor een unieke groepsfoto en een sessie ochtendgymnastiek. Vanaf 10u kan iedereen het park vrij bezoeken. Wie er bij wil zijn in pyjama kan zich nog steeds inschrijven op www.bellewaerdepark.be. Bezoekers die zich om 9u aanmelden in pyjama zullen genieten van tickets aan halve prijs.

Muzikale optredens van o.m. Scala en 't Hof van Commerce

Maar er is meer… Zaterdagnamiddag komen ook enkele muzikale gasten langs. Op het Mexicoplein staan er enkele showcases op het programma van onder meer de meisjes van Scala, onder leiding van de broers Kolacny (14u). Het Westvlaamse 't Hof van Commerce speelt hier een thuismatch (15u) en ook tieneridool Niels Destadsbader (16u), schlagerkoningin Laura Lynn (16u30) en Drum Spirit (17u) geven een optreden.

Nieuwigheden 2012

Elk jaar investeert Bellewaerde Park in verbeteringen die de kwaliteit, beleving en het comfort van de bezoeker verhogen. Dit jaar wordt hiervoor ruim 2,2 miljoen euro geïnvesteerd.

Bizons

De Far West zone wordt de nieuwe thuishaven van een groep Europese bizons. De Europese bizon of wisent is een sterk bedreigde diersoort, die in het wild bijna was uitgestorven. Door herintroducties van wisenten is er nu terug een beperkte populatie in de natuur. Bellewaerde Park kiest er bewust voor om niet de Amerikaanse, maar wel de Europese bizon te huisvesten. Eén van de doelstellingen is om te kweken met deze dieren in het kader van een internationaal kweekprogramma in samenwerking met EAZA. Op die manier wil Bellewaerde Park een rol spelen in de conservatie van deze prachtige diersoort. Drie vrouwtjes kwamen afgelopen week aan en binnenkort zal een mannetje de groep vervoegen.

Leeuwen uitkijkpunt

Wie de leeuwen in Bellewaerde Park wil spotten krijgt vanaf dit seizoen een leuk alternatief voor de Bengal Express. Kids kunnen de koning der dieren en zijn vrouwelijke metgezellen bekijken vanuit een speciale "leeuwenproof" jeep. Twee speciaal aangepaste terreinwagens werden gemonteerd in een constructie met gelaagd en gehard veiligheidsglas van 22 mm dik. Dit nieuwe "leeuwen uitkijkpunt" is opgetrokken in Bengaalse stijl en vind je vlak naast het station van de Bengal Express.

Praktische info

Bellewaerde Park is open van 31 maart tot en met 4 november 2012. Tijdens de paasvakantie elke dag open van 31 maart t.e.m. 15 april. Tickets kunnen al vanaf 23 euro gekocht worden op de website. Voor de exacte openingsuren en meer informatie kunt u terecht op www.bellewaerdepark.be.

Plaats een reactie