Naar overzicht nieuws

Bellewaerde Park stelt 6 nieuwigheden voor in 2023: grootste investering ooit

Reageer
The King’s Table in opbouw in Bellewaerde Park.
Het restaurant The King’s Table werd volledig in een middeleeuws jasje gestoken.
© Bellewaerde

Vanaf 1 april kunnen bezoekers maar liefst 6 nieuwigheden ontdekken tijdens hun uitstap naar Bellewaerde Park. Tijdens een werfbezoek werden de twee nieuwe familie-attracties, twee vernieuwde dierenverblijven, de nieuwe speelzone en het vernieuwd self-service restaurant voorgesteld. Voor de ontwikkeling en de bouw van deze nieuwigheden is een investeringsportefeuille van 17 miljoen euro voorzien.

Grootste investering ooit

Voor de ontwikkeling en de bouw van deze nieuwigheden is een investeringsportefeuille van 17 miljoen euro voorzien. Dit is meteen de grootste investering in één seizoen ooit. We kiezen heel bewust voor deze investeringen in zowel attracties, dierenverblijven als restaurant. We zien deze als de perfecte aanvulling voor het bestaande aanbod. We zijn er dan ook van overtuigd dat onze bezoekers hun ogen zullen uitkijken. Overal waar je in het park gaat, zal er wel iets nieuws te ontdekken zijn, aldus Stefaan Lemey, algemeen directeur van Bellewaerde. Dit vernieuwingstraject zal de positie van Bellewaerde Park als dé ideale gezinsuitstap versterken.

Nieuwe attracties

In de India zone wordt, tegenover het verblijf van de Amoerluipaarden, de nieuwe attractie Hampi gebouwd. Bezoekers gaan aan boord in een van de gondels van de attractie en tuimelen aan een sneltempo door de lucht.

Daarnaast zal de speelzone Hampi Playground te vinden zijn. Een heuse Indische tempel met een oppervlakte van 400m² aan klim- en klauterplezier voor de kinderen.

Verderop, in de Canada zone, wordt de nieuwe attractie Psssht Station toegevoegd. Deze rondtollende wagon bevindt zich naast de attractie Screaming Eagle.

Dichter bij de dieren

In de ogen kijken van een amoertijger of op dezelfde hoogte als een giraf staan. Het spreekt tot de verbeelding van iedereen en zal ook in Bellewaerde Park mogelijk zijn. De bestaande verblijven van de leeuwen, amoertijgers, rothschildgiraffen en grévyzebra’s worden volledig aangepast. Hekwerk wordt vervangen door natuurlijke barrières zoals water. Daarnaast worden over de verblijven wandelbruggen geïnstalleerd en kan men binnen gluren bij de dieren. Dankzij de aanpassingen aan de verblijven zal het steeds mogelijk zijn om deze exotische dieren te spotten.

Voor de verwarming van de stallen wordt gekozen voor geothermie. Deze duurzame verwarmingstechniek onttrekt warmte aan de ondergrond via 30 boringen van 100 meter diep. Deze geothermische installatie wordt ook gebruikt om het vernieuwde restaurant te verwarmen.

Eten als een koning

In het KidsPark kunnen bezoekers terecht in het vernieuwde self-service restaurant om hun honger te stillen. Het restaurant The King’s Table werd volledig in een middeleeuws jasje gestoken. In het restaurant worden de lekkerste klassiekers geserveerd en is er plaats voor zo’n 800 personen.

Praktische info

Bellewaerde Park opent de deuren vanaf 1 april 2023. Voor de meest recente openingskalender, tickets en abonnementen, ga naar bellewaerde.be/park.

Werkzaamheden aan de verblijven van de leeuwen en de amoertijgers in Bellewaerde Park.
Werkzaamheden aan het verblijf van de rothschildgiraffen en de grévyzebra’s in Bellewaerde Park.
Psssht Station in opbouw in Bellewaerde Park.
Hampi en Hampi Playground in opbouw in Bellewaerde Park.

Plaats een reactie