Naar overzicht nieuws

Bellewaerde Park in diepe rouw

Reageer
Leeuw Aru in Bellewaerde Park.
Leeuw Aru zou 4 oktober 16 jaar oud worden.
© Bellewaerde

Het Bellewaerde-team heeft afgelopen week afscheid moeten nemen van de mannelijke leeuw Aru.

De dierenverzorgers merkten op dat hij de laatste weken minder actief was en dat hij moeite had om zich voort te bewegen. Aangezien Aru al even met medische problemen kampte, werd de moeilijke beslissing genomen om het dier te euthanaseren. Een dergelijke beslissing nemen is niet makkelijk, maar het was voor Aru de beste oplossing., aldus Melissa Nollet, dierenarts en animal care manager.

Zijn lichaam werd gedoneerd aan de afdeling morfologie van de faculteit dierengeneeskunde Gent voor wetenschappelijk onderzoek. Hij was de laatste overlevende leeuw, nadat we eerder afscheid moesten nemen van Kefira en Assagi. Momenteel zijn er geen leeuwen meer aanwezig in het park. Dit is echter tijdelijk aangezien Bellewaerde, reeds jarenlang lid van EAZA*, de zoektocht naar nieuwe leeuwen en leeuwinnen is gestart. We hopen die zo snel mogelijk te ontvangen en het kweekprogramma terug op te starten., aldus Melissa Nollet.

Het overlijden komt hard aan bij het Bellewaerde-team. Leeuw Aru zou 4 oktober 16 jaar oud worden. Alle medewerkers, en de dierenverzorgers in het bijzonder, die doorheen de jaren een sterke band hadden opgebouwd met het dier, zullen leeuw Aru heel erg missen.

Voor al uw vragen kan u donderdag 28 september tussen 10.00 uur en 13.00 uur terecht bij de dierenarts van Bellewaerde Park Melissa Nollet.

*EAZA: European Association of Zoos and Aquaria

Plaats een reactie