Naar overzicht nieuws

Bellewaerde Park heropent met trots zijn wereldprimeur Amazonia

Reageer
Luchtbeeld Mundo Amazonia.
Amazonia biedt bezoekers een opeenvolging van 3 unieke elementen aan die hen meenemen op een fascinerend wateravontuur
© Bellewaerde

Bellewaerde Park kondigt met trots de officiële heropening aan van de gloednieuwe en unieke waterattractie Amazonia! De attractie biedt bezoekers een opeenvolging van 3 unieke elementen aan die hen meenemen op een fascinerend wateravontuur. Een totaalbeleving van maar liefst 6 minuten!

De wereldprimeur en een totaalinvestering van 14 miljoen euro is aanstaande zaterdag 15 juni terug beschikbaar voor het grote publiek. Constructeur INTAMIN is er samen met de technische en operationele diensten van Bellewaerde finaal in geslaagd om alle technische complexe uitdagingen op te lossen.

Verschillende elektrische onderdelen (zoals frequentiesturingen voor motoren en pompen) werden maanden te laat geleverd en die verloren testtijd heeft INTAMIN moeten inhalen.

Tevens werden er verschillende boten toegevoegd om de capaciteit te verhogen. Door deze verhoging in aantal moet de timing en positie van de verschillende boten, die verspreid zijn over de attractie en in de 3 verschillende zones, heel juist op elkaar afgestemd worden. Bij een waterattractie is dat moelijker dan bijvoorbeeld bij een coaster.

Doorheen de exotische fauna van de nieuwe zone ‘Mundo Amazonia’ leren de bezoekers ook nog 2 andere familiale attracties kennen: de coaster Brazilian Buggies en waterattractie Rio Do Cacao voor de kleinsten. Alles samen goed voor een totaalinvestering van 21 miljoen euro, de grootste investering van Bellewaerde Park tot op heden.

Bezoekers die de voorbije week, tijdens de soft opening, Amazonia uitprobeerden waren alvast zeer enthousiast en super positief! … en ook een beetje nat!

Bassin en verticale lift van Amazonia.
Luchtbeeld Mundo Amazonia.

Plaats een reactie