Naar overzicht nieuws

Bellewaerde nog tot 1 juli op slot

5 reactiesReageer

Donkere wolken pakten zich boven Bellewaerde samen toen de Nationale Veiligheidsraad op 3 juni besliste dat Belgische attractieparken pas op 1 juli weer open mogen gaan. Bij zowel directie als personeel van het Ieperse attractiepark was de ontgoocheling erg groot: men was er op gebrand om vandaag weer uit de startblokken te schieten.

Alles in gereedheid

We zijn van het nodige materiaal voorzien opdat alles op een veilige manier kon verlopen. Zo hebben we bijvoorbeeld een grote hoeveelheid informatieborden en alcohol dispensers over het park verdeeld. Je vindt ze onder meer bij de parkingangen en bij de ingang van al onze attracties aldus Stefaan Lemey, directeur van Bellewaerde. Ook op onze wandelpaden werden duidelijke richtlijnen geplaatst terwijl het personeel de nodige opleidingen kreeg. We zouden vandaag dus klaar staan om open te gaan maar kregen het deksel op de neus. We zijn erg ontgoocheld.

Vreemde beslissing

Dat de Nationale Veiligheidsraad deze beslissing nam is best merkwaardig. Zo zijn Belgische dierentuinen sinds 18 mei voor een beperkt publiek geopend. In Nederland en Duitsland zijn de meeste pretparken al sinds eind mei weer toegankelijk terwijl er ook in Frankrijk begin juni heropeningen gepland zijn.

Wanneer de grenzen met onze buurlanden op 15 juni open worden gesteld, kunnen Belgen dus een pretpark uitstap naar een van onze buurlanden plannen. Bellewaerde en andere Belgische pretparken zullen met lede ogen toe moeten kijken.

Testdagen

Het park blijft echter niet bij de pakken zitten. Zo hoopt men om de laatste 2 weekends van juni al met een beperkt publiek te kunnen proefdraaien. Op die manier kan men de afgesproken protocols op voorhand uitgebreid analyseren en bijsturen waar nodig. Als de testdagen succesvol verlopen, kan Bellewaerde op 1 juli zonder al te grote zorgen openen. Het voorstel werd alvast ter discussie aan de Nationale Veiligheidsraad voorgelegd.

Aquapark

Ook het aanpalende Aquapark mag op 1 juli de deuren openen en ook hier werden de nodige voorzieningen getroffen. Maximale hygiëne is de norm: alle kleedkamers en sanitaire voorzieningen zullen nog frequenter dan voorheen gepoetst worden.

Net zoals in het attractiepark zal ook hier in de capaciteit gesnoeid worden om alles veilig te laten verlopen. Kleedruimtes en lockers worden gehalveerd zodat er steeds voldoende afstand kan gehouden worden. Doorheen het Aquapark zullen borden en markeringen aangebracht worden die bezoekers op de anderhalve meter-regel zullen wijzen. In de sauna en de bubbelbaden kan men maximum 1 gezin per keer toelaten.

Wakala

Om een ritje in Wakala, de nieuwe family coaster van Bellewaerde, te kunnen maken blijft het uiteraard ook nog even wachten. De attractie werd de laatste weken aan heel wat tests onderworpen en heeft ondertussen groen licht van de keuringsinstantie gekregen. Net zoals het attractiepark en het aquapark is Wakala dus helemaal klaar om op een veilige manier open te gaan.

Voor de ontwikkeling en bouw van de attractie werd er trouwens een investeringsportefeuille van 7,8 miljoen euro voorzien. Onderstaande testbeelden suggereren dat de investering een grote meerwaarde voor het attractie aanbod van Bellewaerde betekent. Wakala: een familiegerichte blikvanger in een oase van groen.

Wakala test runs

Plaats een reactie

5 reacties

Dorine Lava

Mensen, heb toch nog een beetje geduld. BW kan daar ook niets aan doen. Ik heb ook een abonnement.

Paul

Wij kijken er naar uit om terug te starten.

Johny Maekelberg

Hallo, wie zal mogen komen proefdraaien? Groeten, Johny.

Bellewaerde Fun

Avatar Bellewaerde Fun

Dag Johny, het is helaas nog niet zeker of het park effectief zal mogen proefdraaien. Daar hoort de Nationale Veiligheidsraad nog over te beslissen.

WILFRIED BORDEAUX

We staan scherp samen met Bellewaerde

Nancy

Wat met abonnementen zwemmen eerst gesloten groot onderhoud en dan corona als je uitrekend hier 3 personen ???

Bellewaerde Fun

Avatar Bellewaerde Fun

Dag Nancy, het park heeft beslist om z'n abonnementhouders hier persoonlijk over in te lichten.