Naar overzicht nieuws

Bellewaerde Fun blaast 15 kaarsjes uit

Reageer
De Bellewaerde Fun taart met de leeuw en met 15 kaarsjes.
De taart ter gelegenheid van onze 15de verjaardag.

Vandaag bereikt Bellewaerde Fun een geweldige mijlpaal. We kunnen met trots stellen dat ons ‘merk’ en onze website al 15 lange jaren op het wereldwijde web terug te vinden zijn. Een feestdag zoals deze willen we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan en dus nemen we de geschiedenisboeken graag even van onder het stof vandaan.

In den beginne

Het project startte in 2005 als een hogeschool web opdracht. Deze initiële website was nog naamloos maar legde meteen een flinke basis met voldoende informatie om mee verder te kunnen gaan.

Het startsein was gegeven, al was het wachten tot 19 juli 2006 vooraleer de naam ‘Bellewaerde Fun’ een eerste keer ten gehore werd gelegd. De domeinnaam ‘www.bellewaerdefun.be’ werd aangekocht en de eerste officiële versie van de website werd gelanceerd. Leuk weetje: voor onze naam haalden we de boter toevallig uit de souvenirwinkels van Bellewaerde Park.

Bellewaerde Fun groeide in de beginjaren tot een echt fansite uit. In een tijdperk zonder sociale media werd het een plek waar je enerzijds heel wat informatie over Bellewaerde Park terugvond. Anderzijds zorgde het bijhorende forum voor een digitale ontmoetingsplaats waar mensen met dezelfde interesses elkaar leerden kennen.

Zowel in Bellewaerde Park als in andere nabijgelegen pretparken werden er hechte vriendschappen gesmeed en werden er leuke momenten beleefd. Veel van die vriendschappen worden de dag van vandaag nog steeds in ere gehouden!

De identiteitscrisis

Sinds de exponentiële groei van het mobiele internet bleek echter dat de website rond 2014 sterk verouderd was geworden. We voelden eveneens de hete adem van allerhande sociale media kanalen in onze nek hijgen. Mede door het verlies van onze forumdatabase in 2016 kreeg het project een mentale dreun te verwerken. Bellewaerdefun.be was op relatief korte tijd niet langer de nieuwsbron bij uitstek geworden.

De focus verschoof ongewild naar onze eigen Facebook pagina, de website degradeerde naar een nieuwsarchief en een naslagwerk. De toekomst van Bellewaerde Fun leek voor de buitenwereld aan een zijden draadje te hangen…

Niets was echter wat het leek: sinds 2014 werd er achter de schermen aan een volledig inhouse beheersysteem gewerkt. Tientallen attractie fiches, dieren fiches en officiële persberichten verdwenen in een gestructureerde database. In een zoektocht naar professionalisering volgde de ene huisstijl de andere op.

Huidige profilering

Het was uiteindelijk het gloednieuwe logo dat begin 2020 voor een stevige doorbraak zorgde. Al snel volgde er een tijdloos website ontwerp en startten we met de integratie van alle beschikbare data. Na de definitieve lancering op 23 mei 2020 merken we dat meer en meer bezoekers de weg naar Bellewaerde Fun opnieuw weten te vinden. Ons project staat dus weer stevig op de rails en daar zijn we oprecht trots op.

De laatste jaren profileren we ons trouwens meer en meer als een infosite en dus niet langer als een fansite. De focus van bellewaerde-fun.be blijft dus voornamelijk op het verdelen van parkinformatie en op het stelselmatig uitbreiden van het nieuwsarchief liggen. Desondanks de hoge kosten om de website online te houden, is het ons streefdoel om alle inhoud zonder vervelende commerciële boodschappen ter beschikking te stellen.

Ambitie

We verklappen graag nog enkele interessante plannen die momenteel op de tekentafel liggen. Ter bekrachting van de ‘Fun’ in onze naam lanceren we binnenkort de enige échte Bellewaerdopoly. Zoals de titel laat vermoeden, wordt ons gezelschapsspel op de alombekende ‘Monopoly’ gebaseerd. Vanaf deze zomer zal het trouwens helemaal gratis via onze website te downloaden zijn.

Verder is het de bedoeling om de website met verloop van tijd van een uitgebreid beeldarchief te voorzien. Het wordt een verzameling van leuke herinneringen die uit het pre-digitale Bellewaerde tijdperk stammen: foto’s, video’s, folders, parkplannen, postkaarten, … Het is een understatement dat er heel wat moois ter publicatie ligt te wachten!

Ten slotte werken we ook nog aan een boek waarbij het Bellewaerde Park van de familie Florizoone (= de oprichters van het pretpark) centraal zal staan. Dit lange termijn project wordt een combinatie van onbetwistbare geschiedkundige feiten en talrijke verrassende anekdotes die door (oud-)medewerkers werden aangereikt.

Dankzij onze bovenstaande ambitie en onze eindeloze creativiteit lijken we alvast een leuke toekomst tegemoet te gaan. We wensen iedereen dan ook heel wat lees-, kijk- en speelplezier toe en bedanken jullie voor het jarenlange geloof in ons levenswerk. Want hoe je het nu draait of keert: dat is Bellewaerde Fun ondertussen écht wel geworden!

Het eerste Bellewaerdefun logo. Toen nog als platte tekst en met de grote letter 'B'. Daarop een kroon en een duim omhoog.
Het tweede BellewaerdeFun logo. Toen nog met onze leeuw die zijn 2 duimen enthousiast omhoog stak.
Het derde Bellewaerde Fun logo met onze zwaaiende leeuw.

Plaats een reactie