Naar overzicht nieuws

Bellewaerde Aquapark opent de deuren op maandag 1 juli

Reageer
© Bellewaerde

Op 1 juli is het zover: Bellewaerde Aquapark opent de deuren voor enthousiaste waterratten van alle leeftijden. Bezoekers zullen tot rust komen in een natuurlijke oase van groen en kunnen er met het hele gezin glijden van de ene waterattractie naar de andere. Voor de constructie van Bellewaerde Aquapark werd een investeringsportefeuille van 17 miljoen euro voorzien.

Spetterplezier voor alle leeftijden

Bellewaerde Aquapark is een totaalbeleving voor het ganse gezin. Kinderen van verschillende leeftijden kunnen op ontdekking gaan in en op Junior Explorer, een interactieve expeditieboot met tal van watereffecten, of op het Aqua Fort, een speelzone met kantelende emmers. De allerkleinsten beleven plezier op Bambino Beach, een peuterbad en speelzone op hun maat.

Bezoekers ontdekken het volledige aquapark langsheen Jungle Expedition, een lazy river die hen meevoert langs de verschillende speelzones, maar ook het aquarium met exotische vissen, een klimmuur en tal van watereffecten.

Wie nood heeft aan wat ontspanning, kan relaxen in de vele strandstoelen en de wellnesszones met jaccuzzi’s en een sauna. Voor de warme zomerdagen is er tevens een buitenterras met ligweide voorzien.

Bezoekers komen volledig tot rust in de groene omgeving van Bellewaerde Aquapark. Metershoge ficusbomen en verschillende heesters en bloemen vormen het decor voor dit spetterend avontuur voor het ganse gezin.

Waterglijbanen voor jong en oud

In Bellewaerde Aquapark glijd je van de ene waterattractie naar de andere. Zoals Aquaventure, een unieke familieglijbaan die bezoekers plots op een gigantisch blad in open lucht brengt, of Splash Clash, een racerglijbaan waarin je om het snelst naar beneden glijdt langs een evenwijdig parcours. In de glijbaan Maxi Splash glijden twee personen naast elkaar naar beneden. Ook in de interactieve speelzones zijn verschillende glijbanen verwerkt, zoals de Regenboog met tal van vrolijke kleuren.

Kleine of grote honger

Wie zin heeft in een snelle snack of liever uitgebreid wil tafelen, kan ook terecht in Bellewaerde Aquapark. Zwemmers kunnen terecht in de Garden Café voor lekkere hamburgers met frietjes, of genieten van een verkoelend ijsje op het buitenterras naast de ligweide. Wie liever op het droge blijft, kan terecht in het restaurant Aqua Bistro. Bezoekers genieten van de klassiekers zoals vol-au-vent of steak, maar ook van een lekkere pasta of fris slaatje. Zoetekauwen hebben ruime keuze uit pannekoeken, wafels, ijscoupes of een uitgebreid dessertbuffet. Zowel Garden Café als Aqua Bistro bieden een prachtig uitzicht op het aquapark.

Comfort boven alles

Bellewaerde Aquapark stelt het comfort en de veiligheid van de bezoeker steeds voorop. Zo zullen de banden van de glijbanen via een automatisch transportsysteem naar boven worden gebracht. Het hele jaar door zal men kunnen genieten van een aangename omgevingstemperatuur van 34°C, alsook een watertemperatuur van 32°C. Geluiddempende panelen zorgen tevens voor een betere akoestiek.

Praktisch

Bellewaerde Aquapark opent de deuren vanaf maandag 1 juli. Tijdens de maanden juli en augustus is het park elke dag geopend vanaf 10 uur. Voor de meest recente openingskalender, tickets en abonnementen, ga naar aquapark.bellewaerde.be.

Plaats een reactie