Naar overzicht nieuws

Babyzebra geboren in Bellewaerde Park!

Reageer
© Bellewaerde

Voor het eerst is in Bellewaerde Park een babyzebra geboren. Het veulentje kreeg de naam Itzae wat geschenk van god betekent in het mayaans. Itzae is deze nacht iets voor 1 uur geboren. Straks zet de kleine babyzebra zijn eerste stapjes buiten in de Savanne en zal het publiek dit kleine schattige natuurwonder kunnen zien.

Een babyzebra in Bellewaerde Park: een primeur!

Op vrijdag 14 juni is de familie Grant zebra's uitgebreid. 's Nachts omstreeks 1 uur toonde het kleintje het puntje van zijn neus. Het is de eerste keer dat er een babyzebra geboren is in het park. Mama Amber en het veulen stellen het goed.

Hoewel Amber slechts 1,5 jaar is, had de dierenarts er alle vertrouwen in. De 11 maanden zwangerschap zijn goed verlopen. De dierenverzorgers hebben opgemerkt dat de buik van Amber vervormde. Dit wees erop dat het kleintje zich aan het draaien was om ter wereld te komen. Voor Amber is dit haar eerste baby. De bevalling verliep heel natuurlijk en zonder problemen.

Vanaf de geboorte, opende de veulen haar ogen en begon ze onmiddellijk te bewegen. Moeder Amber begon meteen het jong schoon te likken. Na enkele minuten stond het veulentje recht en begon het te zogen aan zijn moeder. Op dit moment kon de dierenarts waarnemen dat het een meisje is.

De dierenverzorgers hebben ervoor gekozen om het zebraveulen Itzae te noemen. Deze naam is geïnspireerd op de Maya-cultuur: een knipoog naar onze nieuwe attractie Huracan in het park! Itzae betekent geschenk van god.

Zowel de babyzebra als de mama maken het zeer goed. Beiden bevinden zich in de Savanne, omringd door hun medebewoners en kijken er naar uit om Itzae voor te stellen aan bezoekers van Bellewaerde Park.

www.babybellewaerde.com

U kunt nu al de eerste stappen van de babyzebra volgen op www.babybellewaerde.com. Op deze website zijn er foto's, video's en een aantal zeer interessante getuigenissen van de dierenverzorgers aanwezig.

Kleine gestreepte pyjama

Om de komst van deze kleine "gestreepte pyjama" in de kijker te plaatsen, roept Bellewaerde Park het publiek op om de beste foto's van zichzelf of zijn familie in gestreepte zebrapyjama op te sturen. De foto's zullen op de website www.babybellewaerde.com en de facebookpagina van het park worden gepubliceerd. Foto's mogen naar press@bellewaerdepark.be worden gestuurd. De ingezonden foto's worden beloond.

Plaats een reactie