Naar overzicht nieuws

Babygiraf overleden bij geboorte

Reageer
© Bellewaerde

Bellewaerde Park en de dierenverzorgers van de de dierenafdeling van het park moeten met veel droefheid meedelen dat de bevalling van het langverwachte 2de babytje niet goed is afgelopen.

Gisterenavond omstreeks 21u30 werd de bevalling van giraf Ghonda ingezet. Gedurende geruime tijd was er slechts één pootje te zien. Vervolgens kwam het tweede pootje en het hoofdje van het kalfje naar buiten. Na een lange en uitputtende bevallingsarbeid werd het kalfje uiteindelijk op natuurlijke wijze geboren. Jammer genoeg bleef het roerloos liggen en heeft de dierenarts van de Faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit Gent moeten vaststellen dat het kalfje overleden was bij de geboorte.

Ondanks alle inspanningen van Ghonda en de dierenverzorgers om een optimale bevalling te kunnen verkrijgen, wordt het diep betreurd dat er geen speelkameraadje aan Albert (babygiraf geboren op 3 juli ll.) kan geschonken worden.

Ghonda stelt het gezien de omstandigheden goed en zal de komende dagen samen met de rest van de giraffenfamilie in Bellewaerde Park het verdriet verwerken na deze zware bevalling. Wij gunnen haar alle rust om deze moeilijke momenten te boven te komen.

Plaats een reactie