Naar overzicht nieuws

Babygiraf Bellewaerde Park zal Albert heten

Reageer

Naar aanleiding van de troonsafstand van Koning Albert II heeft Bellewaerde Park besloten de babygiraf, die gisteren geboren is in de Savanne van het park, de naam Albert te geven. Ondertussen gaat het zeer goed met de jonge knaap en krijgt hij om de 2u een fles melk door de verzorgers toegediend.

Koning Albert dooppeter?

Op woensdag 3 juli werd omstreeks 13u28 een babygiraf geboren in Bellewaerde Park. Op diezelfde dag maakte Koning Albert II bekend dat hij afstand doet van de troon. Het leek Bellewaerde Park dan ook zeer gepast om de jongste telg van de Savanne de naam Albert te geven.

Momenteel is er een brief onderweg naar het Koninklijk Paleis met de vraag of Koning Albert II dooppeter van de kleine giraf wenst te worden.

Flessenkindje

Ondertussen gaat alles prima met kleine Albert. Hij loopt al zeer vlot rond en is nieuwsgierig naar alles wat er rondom hem gebeurt. Hij krijgt elke 2u een fles melk door de verzorgers toegediend.  Een hele karwei want ook 's nachts dient Albert zijn fles te krijgen. De dierenverzorgers zullen dan ook voor de komende weken met een beurtrolsysteem werken zodat de babygiraf op tijd zijn drinken heeft.

www.babybellewaerde.com

U kunt alle nieuwtjes over de babygiraf volgen op www.babybellewaerde.com. Deze site bevat foto's, filmpjes, interessante getuigenissen van de verzorgers.

Belangrijke geboorte voor Bellewaerde Park

De komst van de babygiraf is een grote opsteker voor het park. Bellewaerde Park neemt deel aan een EEP* kweekprogramma. Dit programma is ontwikkeld voor het behoud van de Rotschild giraffen. Volgens het EAZA** rapport telt de populatie van de Rotschild giraffen slechts 650 dieren.

*(European Endangered Species Programme) **(European Associations for Zoos and Aquaria)

Babyboom

Het jaar 2013 ziet er heel goed uit voor de dierenbevolking van Bellewaerde Park. Op 4 april werd een witkopmaki geboren. Witkopmaki's zijn een bedreigde diersoort en komen zelden voor in Europese dierenparken. Daarna was de vrouwelijke zebra, Amber, aan de beurt, op 14 juni werd de kleine Itzae geboren. Bovendien hebben de dierenverzorgens vastgesteld dat ook Ghonda, de tweede vrouwelijke giraf, in blijde verwachting is van een kleintje. Ook hier wordt de zwangerschap op de voet gevolgd en komen de dierenarts-specialisten van de Universiteit Gent om de twee weken een echografie nemen.

Plaats een reactie