Naar overzicht nieuws

Aankomst van een nieuwe giraf in Bellewaerde Park

Reageer
Rothschildgiraf Zuri op verkenning in de giraffenstal van Bellewaerde Park.
Zuri is in Pairi Daiza geboren en heeft met succes de overstap naar Bellewaerde Park gemaakt.
© Bellewaerde

Groot nieuws in Bellewaerde Park! Het park verwelkomt een nieuwe rothschildgiraf. Zuri, een jongedame van 3 jaar oud, is vandaag goed in haar nieuwe thuis aangekomen. De giraf is in Pairi Daiza geboren en heeft met succes de overstap naar Bellewaerde Park gemaakt, waar ze een belangrijke rol zal spelen in het Europees kweekprogramma en in het ondersteunen van de huidige kweekgroep.

Europees kweekprogramma

In totaal spot je nu vier giraffen in het park, waaronder een mannelijke giraf Dumisani (4,5 jaar) en drie vrouwelijke giraffen: Safiya (4,5 jaar), Kamala (3 jaar) en de nieuwste bewoner Zuri (3 jaar). Vanaf 3 jaar worden vrouwelijke rothschildgiraffen geslachtsrijp. De komst van Zuri is cruciaal voor het Europees kweekprogramma waar Bellewaerde actief aan deelneemt, in samenwerking met EAZA (European Association of Zoos and Aquaria).

Vernieuwde Savanne

Vanaf 30 maart kunnen bezoekers Zuri in het echt gaan bewonderen en dat in het recent vernieuwde giraffenverblijf. De savanne werd vorig jaar aanzienlijk uitgebreid, waardoor er meer ruimte is voor een groter aantal giraffen. Bovendien worden de stallen duurzaam verwarmd met geothermie, er werden zandbedden aangelegd en de savanne werd met betere trainingsvoorzieningen uitgerust.

Aankomst van rothschildgiraf in Bellewaerde Park door middel van een aanhangwagen.
De dierenverzorgers bij rothschildgiraf Zuri in de giraffenstal van Bellewaerde Park.
De savanne met drie rothschildgiraffen.

Plaats een reactie