Naar overzicht nieuws

Wild Wild West in Bellewaerde Park

Reageer

De laatste 2 weekends van september verwachten 50 Texas Rangers, een zestigtal Cowboys en meer dan 100 countrydansers de bezoekers van Bellewaerde Park voor het Wild Wild West avontuur.

Het programma

Om 10u geven de cowboys letterlijk en figuurlijk het startschot en openen het park met een indrukwekkend geweersalvo. Begeleid door tromgeroffel bewegen de bezoekers zich tussen de Mexicanen, sheriffs en andere gewapende personages in de Far West en Mexico-zones, een decor rechtstreeks uit de grootste westernklassiekers.

In Mexico

In de Mexico-zone van het park is het feest, met countrymuziek en animaties in westernstijl! Niet minder dan 25 folkloristische groepen laten hun fans meegenieten van een wervelend spektakel en ook de bezoekers zijn welkom op de dansvloer. Alle typische dansen passeren de revue: oude Amerikaanse volksdansen, quadrille, square- en countrydance en ook de linedance. Om 16u animeren de "Flanders Square Dancers", gekleed in hun galakostuums uit de 19de eeuw, de Plaza Mexicana met een demonstratie van onvervalste country & western. Aan de marktkraampjes zijn de beroemde sheriffs sterren, koppelriemen, cowboyhoeden, hoofddoeken, ... te vinden.

In de Far West

In de Far West zone heerst er een wildere sfeer; verschillende acts en shoot-outs zullen je verrassen. De cowboys hebben afgesproken in de saloon! Een groep bandieten verstoort de rust. Een vechtpartij breekt uit, schoten weerklinken, ... een afrekening. De acrobatische toeren, de duels en vechtpartijen zijn zodanig georchestreerd dat je je bij John Wayne waant! Lasso-helden nemen je mee om het westen te veroveren en de stoutste bezoekers kunnen er hun rodeokunsten testen.

Militair kamp Texas Rangers

Op de weide bij ingang C hebben de leden van de Belgian Terrys Texas Rangers Confederatie hun kamp geïnstalleerd. De originaliteit van deze groep is dat zij in hun vrije tijd leven naar het voorbeeld van het 8th Texas Cavalerie Regiment, een bataljon dat werd opgericht na de secessie oorlog in 1874 met als doel de orde en veiligheid te bewaren in een groot deel van Texas. Op deze manier promoten zij de "country & western way of living" op culturele en sociale manifestaties.

In Bellewaerde Park kunnen de bezoekers verschillende oefeningen bijwonen zoals het manipuleren van de degens, het leven in een authentiek tentenkamp, de troepeninspectie door de kolonel en zelfs het vonnis en de terechtstelling van een veroordeelde.

Plaats een reactie