Naar overzicht nieuws

Stageproject in Bellewaerde Park genomineerd voor Innovation Awards

Reageer

Jaarlijks geeft Bellewaerde Park heel wat stagiairs de mogelijkheid om hun theoretische kennis om te zetten in de praktijk. Ook dit jaar mag het Ieperse attractiepark tal van studenten en projecten verwelkomen. Één van deze projecten heeft echter een bijzondere meerwaarde voor de dieren in het park en is genomineerd voor de Innovation Awards. Vrijdag 18 juli wordt omstreeks 9u30 het project voor het eerst in de praktijk getest door de tijgers van Bellewaerde Park.

Stageproject "Catch Ball" in Bellewaerde Park

De dierenverzorgers van Bellewaerde Park zijn voortdurend op zoek naar verrijking van de leefomgeving om het natuurlijke bewegingsgedrag van de dieren te stimuleren. In het kader van deze zoektocht is Stijn Debucquoy, student Industrieel Productontwerpen aan de Hogeschool West-Vlaanderen, gestart met een stageproject.

Gedurende enkele weken heeft Stijn verschillende ontwerpen uitgetest in het park om uiteindelijk tot een definitief product, de "Catch Ball", te komen. De Catch Ball is ontworpen om het jachtinstinct van de leeuwen en tijgers te stimuleren. Het speeltuig bestaat uit een uitgeholde bal vastgemaakt op een veer. Bovenaan wordt er in de bal vlees gelegd om de katachtigen te lokken. Het roofdier zal proberen het voedsel uit de bal te krijgen door het als een prooi naar de grond toe te trekken. Wanneer de prooibal wordt losgelaten, schiet deze door de veer terug recht en moet het dier opnieuw beginnen.

Innovation Awards

Stijn is met zijn verrijkingsproject in Bellewaerde Park genomineerd voor de prestigieuze Innovation Awards van de West-Vlaamse hogescholen. De "Innovation Awards" is een scriptieprijs die eindwerken het spreekwoordelijke duwtje in de rug wil geven. Het Ondernemerscentrum Kortrijk en het Innovatiecentrum West-Vlaanderen organiseren jaarlijks deze prestigieuze wedstrijd waarbij de meest innovatieve eindwerken van de provincie bekroond worden met een geldprijs.

Om tijdens de verdediging van het project het nodige beeldmateriaal te kunnen tonen, wordt de Catch Ball aanstaande vrijdag, 18 juli omstreeks 9u30, voor het eerst uitgetest in het tijgerverblijf van Bellewaerde Park.

Plaats een reactie