Naar overzicht nieuws

Nieuwigheden en winterwerken in Bellewaerde Park

Reageer
© Bellewaerde

Nog een maand en dan opent Bellewaerde Park zijn deuren voor een nieuw seizoen. Momenteel bruist het er van de bedrijvigheid: op verschillende werven in het park wordt hard gewerkt om het park klaar te stomen en de bezoekers vanaf 31 maart te verrassen met enkele markante nieuwigheden.

Elk jaar investeert Bellewaerde Park in verbeteringen die de kwaliteit, beleving en het comfort van de bezoeker verhogen. Dit jaar wordt hiervoor ruim 2,2 miljoen euro geïnvesteerd.

Nieuw: bizons

In de Far West zone kwam je tot voor kort geen dieren tegen, maar daar komt nu verandering in! Vier wisents of Europese bizons krijgen een thuis in het nieuw aangelegde bizonverblijf recht tegenover de keverbaan. Wisents zijn de grootste Europese zoogdieren.

Er werd bewust gekozen voor de Europese variant omdat wisenten een sterk bedreigde diersoort zijn, die na de 2e wereldoorlog bijna uitgestorven waren. In het kader van een kweekprogramma in samenwerking met EAZA gaat Bellewaerde Park van start met een kweekgroep met 1 mannetje en 3 vrouwtjes.

Nieuw: leeuwen spotten

Wie de leeuwen in Bellewaerde Park wil spotten krijgt vanaf dit seizoen een leuk alternatief voor de Bengal Express. Kids kunnen binnenkort de koning der dieren en zijn vrouwelijke metgezellen bekijken aan het stuur van een speciale "leeuwenproof" jeep. Twee speciaal aangepaste terreinwagens worden gemonteerd in een constructie met gelaagd en gehard veiligheidsglas van 22 mm dik. Dit nieuwe "leeuwen uitkijkpunt" wordt gebouwd in Bengaalse stijl en vind je vlak naast het station van de Bengal Express.

Winterwerken

Niet alleen bij de bizons en leeuwen heerst er bedrijvigheid. Op verschillende plaatsen in het park zijn de technische ploegen en bouwvakkers druk in de weer met verbouwingen, onderhouds- en verbeteringswerken. Zo krijgt de Keverbaan een nieuwe carrosserie en wordt een geluidsdempende muur opgetrokken. De rails van de Boomerang worden afgestoomd en krijgen een nieuwe Mexicaanse tint. De souvenirwinkel aan de hoofdingang krijgt een volledig nieuwe look aangemeten en de parking aan de Meenseweg wordt uitgebreid.

Plaats een reactie