Naar overzicht nieuws

Horeca-personeel blust brandje in Bellewaerde Park

Reageer

Op donderdag 19 juli krijgt het horecapersoneel tijdens een praktische opleiding een aantal vaardigheden aangeleerd om efficiënt te kunnen reageren in geval van brand. Veiligheid is voor Bellewaerde Park een topprioriteit, er wordt dan ook jaarlijks geïnvesteerd in de veiligheidsinfrastructuur van attracties en horeca.

Investeringen

Jaarlijks wordt door Bellewaerde Park geïnvesteerd in de veiligheid van attracties en horeca. Zo kregen dit jaar Los Piratas, River Splash en Bengal Rapid River een volledig nieuwe camera- en geluidsinstallatie. In verschillende attracties zijn er bijkomende investeringen geweest in extra noodverlichting, waardoor er meer verlichtingseenheden aanwezig zijn dan er wettelijk door de overheid wordt opgelegd. Daarnaast werden er nabij de Bengal Rapid River extra evacuatiewegen aangelegd.

Momenteel worden op meerdere locaties in het park extra bluswatervoorraden voorzien, waardoor de brandweer in het totaal over 200.000 liter extra bluswater kan beschikken. Naast de investeringen in infrastructuur zijn er het hele jaar door diverse oefeningen met de lokale brandweerkorpsen uit Ieper en Zonnebeke. Zo raken de hulpverleners en het personeel vertrouwd met de verschillende procedures en attracties in het Bellewaerde Park.

Opleiding kleine blusmiddelen

Donderdagavond 19 juli om 18u30 (na sluiting van het park) zal het horeca-personeel een opleiding kleine blusmiddelen krijgen van lesgevers van de Ieperse brandweer. Het eerste halfuur krijgen de personeelsleden de basisprincipes van brand uitgelegd en worden kort de verschillende soorten branden overlopen.

Na de uiteenzetting mag iedereen de theorie aan de praktijk toetsen. In het praktijkgedeelte wordt het vuur aan de schenen gelegd van het personeel en leren ze hoe een brandende frietpot, een vloeistof- en een matrasbrand te blussen.

Alle branden beginnen klein en kunnen dus met een minimum aan personeel en schade bestreden worden, alles hangt echter af van de reactie van de ontdekker van de brand. Deze opleiding wordt dan ook jaarlijks gepland opdat het personeel kalm en doordacht zou kunnen handelen in geval van brand.

Plaats een reactie