Naar overzicht nieuws

Halloween the sixth in Bellewaerde Park

Reageer

Duivels, heksen en vampieren hebben hun schuilplaats verlaten en vatten post in Bellewaerde Park voor de 6de editie van het Halloween evenement. Dit jaar gooit het park het over een andere boeg met een nieuw Halloween concept, een nieuw spookhuis, een aangepaste 4D film en griezelig vernieuwde decoratie in de zes themazones! Ook dit jaar kan je extra genieten van de duistere Halloweensfeer tijdens de 2 nocturnes op 28 en 29 oktober.

Halloween the sixth

Voor de zesde editie werd een totaal nieuw concept uitgewerkt. De nadruk ligt dit jaar op "zes". Zo worden de zes themazones van Bellewaerde Park in een griezelkleedje gestoken. Er zijn zes lugubere personages die elk heer en meester zijn in hun eigen zone en per gebied is er minstens 1 speciale Halloween "attractie". Voor de eerste maal worden zelfs enkele bestaande attracties speciaal aangepast voor dit najaarsevenement!

Pietje de dood zwaait de scepter in Mexico. El Volador heet nu El Volamort en in de 4D cinema wordt exclusief voor de Halloween periode een nieuwe film vertoond: "Haunted House".

In het KidsPark zweven er spookjes rond. Er is een spookspringkasteel en je vindt er het Huis van het sympathieke spookje: een kinderspookhuis met witte gangen die leiden naar het hemelbed van een lief spookje!

In India wordt er op bezems gevlogen: hier zijn de heksen aan de macht! Hun pentagrammen vind je op de grond en de walgelijkste recepten worden uitgetest in de heksenkeuken.

De vampiers steken een tandje bij in de Far West zone. Hongerige magen worden gevuld in het Buffalo restaurant dat voor de gelegenheid omgedoopt wordt tot Halloweenrestaurant. Voor een lekker glaasje maagdenbloed moet je dan weer in de Vampierenbar (saloon) zijn!

Ondertussen dwalen zombies door de dichte jungle. De Voodoo River is een Zombie River geworden en het Zombie House (nieuw spookhuis) wordt het absoluut hoogtepunt van de dag! Skeletten, spinnen en levende doden zijn de ingrediënten van een spannende tocht door duistere gangen.

En Canada wordt voor de gelegenheid omgetoverd in het demonisch rijk van de duivel. Hier schiet er een duiveltje uit een doosje als "Jack in the Box", of is dit de Screaming Eagle?

Naast deze volledige metamorfose biedt het park een waaier aan extra animatie, figuranten en activiteiten, die het Halloween evenement compleet en verrassend maken.

2 halloween nocturnes op 28 en 29 oktober

De nocturnes lokken elk jaar duizenden mensen! Om de bezoekers nog meer te laten genieten van de mysterieuze avondsfeer van Halloween zijn er ook nu 2 nocturnes gepland: 28 en 29 oktober wordt het absolute topweekend in Bellewaerde Park met de bekende Halloween Horror Nights.

Want wanneer de nacht valt, komen niet alleen de doden tot leven maar zorgen de visual acts met straatartiesten en vuuranimatie voor een unieke sfeer. Kinderen en volwassenen zijn verkleed in duiveltjes, heksen, spoken en zombies. Het duister, de vele Halloween decoraties, verlichte paden en geur van pompoenen en glühwein geven je pas een echt Halloween gevoel. De nocturnes worden telkens afgesloten met een demonisch vuurwerk om 22u!

Halloween in cijfers

De populariteit van het Halloween evenement is na 5 jaar meer dan bewezen! Elk jaar ziet Bellewaerde Park het bezoekersaantal stijgen en vorig jaar kreeg het maar liefst 27.000 mensen over de vloer tijdens het nocturneweekend. Maar liefst 10% van de bezoekers die naar Bellewaerde Park kwamen in 2005 deden dat tijdens Halloween.

Praktische info

Halloween the Sixth in Bellewaerde Park: elk weekend vanaf 14 oktober en elke dag van 30 oktober tot en met 5 november. Nocturnes op 28 en 29 oktober: de Halloween Horror Nights. Open: elke dag van 10u tot 18u. Op de nocturnes van 28-29 oktober: 10u tot 22u. Meer info op www.halloweenbellewaerdepark.be.

Plaats een reactie